Beca de caràcter general del Ministeri curs 2024-2025

Dimarts, 19 de març de 2024 a les 13:00

Pots sol·licitar la beca les persones si curses estudis universitaris oficials de grau i/o de màster universitari en una universitat de Catalunya o a la UOC. Sol·licita-la del 19 de març fins al 10 de maig.

Com i on la sol·licito?

Per sol·licitar la beca s'han de seguir els passos que s'indiquen a la pàgina web del Ministeri d'Educació, Formació Professional i Esports.

Encara no se què estudiaré o fins i tot si estudiaré

Sol·licita-la dins del termini, encara que no sàpigues el que estudiaràs, o fins i tot encara que no sàpigues si estudiaràs o no

Qui pot optar a la beca i quins ajuts contempla?

Per poder beneficiar-se d’aquestes beques cal complir els requisits que es fixen a la convocatòria: Requisits generals, acadèmics i econòmics (de renda i de patrimoni).

La beca de caràcter general consisteix en la suma de les diferents beques/quanties que es poden atorgar en funció de la renda i del patrimoni familiar i dels requisits acadèmics que es compleixin.

L'ajut mínim és la beca de matrícula. A partir d’aquí es poden anar sumant altres quanties, que s’atorguen directament. No cal demanar específicament quines beques/quanties es vol.

Beques i quanties que es poden atorgar:

Beca de matrícula. Consisteix en l’exempció del preu públic dels serveis acadèmics dels crèdits matriculats per primera vegada i d'acord amb les condicions que estableixi la convocatòria.

Quantia variable. Pot ser:

Mínima: 60 €.

Variable: es calcula en funció de la renda familiar, la nota mitjana dels estudis que curses i el pressupost total que el Ministeri destina a les beques.

Quanties fixes

Per renda: 1.700 €.

Per residència: 2.500 €.

Per excel·lència en el rendiment acadèmic: entre 50 i 125 €.

Quantia addicional per a estudiants amb residència familiar a les Balears, les Canàries, Ceuta o Melilla.

Quants crèdits he de matricular? Hi ha un mínim de crèdits?

Has de matricular un mínim de 30 crèdits (primer + segon semestre), excepte si finalitzes estudis.

Tingues present que depenent dels crèdits que matriculis es podrà considerar matrícula parcial i llavors només optaries a beca de matrícula i quantia variable mínima (si escau).

Si convalides crèdits revisa a la convocatòria com et pot afectar (si es considerarà matrícula parcial o, si no arribes als 30 crèdits en el curs, no podràs optar a beca)

Si matricules menys de 30 crèdits, no pots optar a beca en el curs actual ni en el curs següent. (Si curses una doble titulació, el mínim de crèdits és la meitat del curs complet)

Quin import cobreix la beca de matrícula?

La beca de matrícula no cobreix els següents conceptes: Els preus de gestió de la matrícula, de suport a l’aprenentatge, dels crèdits matriculats per segona i successives vegades, els crèdits convalidats, reconeguts i/o adaptats i les quotes de l’assegurança escolar o qualsevol altra associada a la matrícula.

Tampoc els crèdits que excedeixin del mínim necessari per a obtenir la titulació per a la qual se sol·licita la beca.

Com sabré l’estat de la meva beca? Què és el codi ID?

La tramitació de les sol·licituds de beques gestionades per l'AGAUR es realitza a través del portal Tràmits gencat, amb el codi identificador (codi ID) associat a la sol·licitud.

Aquest codi ID no es correspon amb el localitzador que consta en el resguard de la beca sol·licitada, sinó que se’t facilitarà per correu electrònic, un cop finalitzi el termini de presentació de sol·licituds. Per a més informació, consulta les preguntes més freqüents.

Per més informació clica aquí

 

Darrera actualització: 19.03.2024 | 13:34